Breaking

Post Top Ad

Your Ad Spot

1 Ocak 2018 Pazartesi

AHUDUDUN FAYDALARI NELERDİR?



Bazı yörelerde sultan böğürtleni ya da ağaççileği olarak ta bilinen ahududu, birçok sağlık sorununun giderilmesinde kullanılmaktadır.

Çalı şeklinde kümeler halinde, dikenli dallar olan ve yeşillik alanlarda kendiliğinden yetişen bitkinin duta benzeyen kırmızı meyvesi vardır. Güzel bir koku ve aromaya sahiptir. Genellikle taze olarak tüketildiği gibi bazı bölgelerde kurutularak ta kullanılmaktadır. Yaz ayının başında çiçek açarken meyvesi temmuz-ağustos aylarında olgunlaşır ve toplanır.

Olgunlaşmış taze olgunlaşmış ahududu, içeriğinde bol miktarda A vitamini içermektedir. Bitki olarak tüketileceği gibi yapraklarından ise bitki çayı yapılmak suretiyle faydalanılmaktadır.


AHUDUDUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Vücuttaki toksin ve zararlı maddeleri dışarı atarak kanı temizler.
  • Ateş düşürücü etkiye sahip olması nedeniyle, ateşli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
  • İdrar söktürücü etkisiyle vücuttaki ödemi atmaya yardımcı olur.
  • Kabızlığı giderici etkiye sahiptir.
  • Böbrek hastalıklarında etkilidir ve hastalara tavsiye edilir.
  • Şeker hastalığında oldukça etkili olan ahududunun taze olarak tüketilmesi tavsiye edilir.
  • Dokuları sıkılaştırıcı ve güçlendirici etkisi vardır.
  • Ahududu içeriğindeki yüksek lif oranı sebebiyle obezite sorunu olan hastalara özellikle tavsiye edilmektedir.

Ahududu Ne Kadar Yenmeli?

Ahududu her ne sorunun tedavisinde kullanılırsa kullanılsın günde sadece 5-6 adet yenilmesi yeterlidir.

Ahududu Yaprağı Çayının Faydaları?

  • Kanın temizlenmesini sağlar.
  • İshalin kesilmesinde etkilidir.
  • Ahududu yaprağı çayı içildiğinde boğaz ağrılarını dindirir.
  • Bronşite iyi gelmektedir.
  • Ahududu çayı ile ağız gargara yapıldığında diş etlerinde oluşan iltihaplanmalar hafifler.


Ahududu mide sorunu olan hastalara önerilmemektedir. Midede yara ve yanma veya mide ülseri olanlar doktor tavsiyesi ile tüketmelidirler.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot