Breaking

Post Top Ad

Your Ad Spot

15 Ağustos 2017 Salı

MISIR PÜSKÜLÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?



Mısırın alt kısmında bulunan püsküller fazla kilolardan idrar yolu enfeksiyonlarına, çocuk ve yaşlılarda görülen alt ıslatma problemlerine kadar birçok sorunun tedavisinde kullanılmakta ve tercih edilmektedir.

MISIR PÜSKÜLÜ FAYDALARI NELERDİR?
Mısır püskülü K vitamini ve potasyum kaynağıdır. Bunun yanı sıra birçok sorunun tedavisinde kullanılmaktadır. Bunların başlıcaları;


  • Böbrek iltihabına ve böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
  • Prostat sorunlarına özellikle prostat iltihabına oldukça iyi gelmektedir.
  • Diyabetle(Şeker hastalığına) mücadeleye karşı etkili bir bitkidir.
  • Yüksek kolesterolü dengelemeye yardımcıdır.
  • Tansiyon sorunu yaşayanlar için tansiyonu dengelemeye yardımcıdır.
  • Yorgunluğu giderici etkisiyle sakinleşmenizi sağlar.
  • Anti depresan özelliği sayesinde, sinirleri yatıştırıcı özelliğe sahiptir.
  • Romatizmal sorunlarda ve kemik ağrıları tedavisinde de tercih edilmektedir.
  • Gut hastalığının tedavisinde de önerilmektedir.

Mısır Püskülü Zayıflatır mı?

Mısır püskülü tek başına kullanımının yanı sıra zayıflama konusunda oldukça yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıcı mate, kiraz sapı ve yeşil çay gibi bitkilerle karışım çay olarak ta içilebilir ve daha iyi bir sonuç almaya yardımcı olur. Vücuttaki yağların hızla yakılmasını sağlar ve obezite tedavisinde hastalara önerilmektedir.

Alt Islatma Sorununa Karşı Mısır Püskülü

Alt ıslatma sorunu çoğu çocukta görülebilen ve doğal yollarla tedavisi olan bir problemdir. Alt ıslatma sorununun tedavisinde tercih edilen mısır püskülü bu sorunun giderilmesi için birebirdir. Ayrıca sadece çocuklar için değil bu dertten muzdarip olan yaşlılarda mısır püskülü çayı ile bu soruna çare bulabilirler.

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Karşı Mısır Püskülü

İdrar yolu enfeksiyonuna karşı da mısır püskülü önerilmektedir. İdrar yapılırken ağrılı bir sancı ve yanma ile kendisini gösteren idrar yolu enfeksiyonu hijyen sorununun yanı sıra üşütmeye bağlı olarak ta ortaya çıkabilmektedir. Günde 2 bardak mısır püskülü çayı içerek iltihabın vucuttan atılması sağlanabilir.

 Mısır Püskülü Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kaynamış olan bir su bardağı kaynar suyun içerisine bir tutam kadar mısır püskülü atılarak 10 dk. demlenir ve bu on dakika sonrasında süzülerek sabah akşam yemeklerden 1 saat önce içilmelidir. Bitki çayları yemeklerden önce aç karnına tüketildiklerinde daha iyi sonuç vermektedirler.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot